Zuurmeter image

Zuurmeter

Hoe ZUUR is het water? En de grond? Meet het zonder te proeven, magisch en MAKKELIJK: met RODEKOOLSAP! Ligt gewoon in de supermarkt op je te wachten....

Zuurmeter
Fijnstofmeter image

Fijnstofmeter

Hoeveel FIJNSTOF zweeft er in de LUCHT? Fijnstofdeeltjes zijn zóóóó klein dat je ze NIET ziet. Maar wel met een stuk melkkarton en vaseline... natuurlijk.

Fijnstofmeter
Microbenmeter image

Microbenmeter

MICROBEN, de grond zit er vol mee! Dat is maar goed ook want op dode GROND kan niks groeien! Je kunt ze niet zien, maar wel in een POTJE gooien en meten. Want ze produceren STROOM!

Microbenmeter
Geluidsmeter image

Geluidsmeter

Hoe hard klinkt een GELUID? Net zo hard als een BRANDWEERWAGEN? Had je beter je OREN dicht kunnen doen? Meet het met een simpele APP!

Geluidsmeter
Schetenmeter image

Schetenmeter

Hoe erg STINKEN scheten? Je kunt het meten! SOLDEER enkele ELECTRONIKA onderdelen aan elkaar en GASSEN maar! Tip: vraag een volwassene om te helpen (ze kunnen trouwens ook aardige scheten laten) .

Schetenmeter
UV-stralingsmeter image

UV-stralingsmeter

De ZON is fijn maar je moet ook oppassen voor UV-straling (daarom gebruik je zonnebrand!). Met een spannend brouwsel maak je zichtbaar wat je niet ziet. Tip: vraag een volwassene om te helpen.

UV-stralingsmeter
Helderheidsmeter image

Helderheidsmeter

Waterdieren en planten hebben licht nodig om te kunnen leven. Met een GRAMMOFOONPLAAT (vraag aan OPA) en een stuk touw check je hoe HELDER het water is in de SLOOT.

Helderheidsmeter
Bodembedekkingmeter image

Bodembedekkingmeter

Als je de WERELD van BOVEN bekijkt, kun je goed zien hoe de BODEM bedekt is en of dat misschien langzaam verandert. Maak LUCHTFOTO'S met behulp van een vlieger.

Bodembedekkingmeter
Mineralenmeter image

Mineralenmeter

Water bevat MINERALEN, zoals bijvoorbeeld zout. Je lichaam heeft ze nodig, maar ook weer niet te veel! Hoeveel MINERALEN in water zitten kun je meten door er STROOM doorheen te laten lopen met een batterijtje.

Mineralenmeter
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License